Liposucție

Liposucția reprezintă procedura chirurgicală prin intermediul căreia se poate realiza modelarea

diferitelor zone ale corpului, prin eliminarea excesului de țesut adipos.

Deși nu reprezintă în sine o metodă de slăbire, liposucția este o procedură de conturare corporală ce vine în sprijinul pacienților care nu obțin rezultate complet satisfăcătoare prin metodele tradiționale, precum o dietă sănătoasă sau rutinele de exerciții fizice.

Zonele corpului pentru care se poate efectua liposucție sunt: gât, bărbie, brațe, abdomen, talie, șolduri, fese, coapse, genunchi, gambe și glezne.

Cel mai bun candidat pentru această intervenție este, de obicei, cineva care are o greutate apropiată de greutatea ideală, dar care se confruntă cu aceste depozite de grăsime rezistente. Este important să înțelegem că liposucția completează un stil de viață sănătos și nu este o soluție singulară pentru pierderea în greutate.

Această intervenție estetică este minim invazivă și ajută la eliminarea grăsimii din anumite părți ale corpului și țintește spre o siluetă bine conturată.

Recuperare post-operatorie

Pentru a consolida rezultatele și pentru a preveni creșterea în greutate, este esențial să urmați o dietă echilibrată, după intervenție și să aveți un stil de viață sănătos pentru a menține rezultatele dorite pe termen lung.

Liposucțiile moderne sunt realizate prin intermediul unor incizii minore (1 cm), ceea ce determină o recuperare rapidă și cicatrici minime.

Dacă urmați îndeaproape instrucțiunile primite după operație vei obține rezultate optime.

Bandaje cu compresie

După liposucție, zona pe care s-a operat va fi învelita pentru a reduce inflamarea, învinețirea si durerea in zona respectiva. Îmbrăcămintea de compresie este esențială pentru o recuperare optimă. Recomand să purtați această îmbrăcăminte specială de compresie timp de trei-patru săptămâni, 24 de ore pe zi, apoi în următoarele săptămâni, timp de 12 ore pe zi.

Masaj limfatic

Pentru a reduce nivelul de inflamație, durere si acumulare de fluide, masajul limfatic poate facilita eliminarea excesului de fluid acumulat. Acesta se realizează de către un specialist și stimulează procesul natural de drenaj al corpului.

Activitate fizică ușoară

În funcție de complexitatea procedurii, exercițiile fizice de intensitate scăzută pot ajuta procesul de recuperare si pot îmbunătăți rezultatul final. Veți primi un set de instrucțiuni complete, care detaliază inclusiv acest aspect.