Ecografia este una din cele mai utilizate metode de diagnosticare, prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice în timp real. Ecografia se bazează pe emiterea de ultrasunete și are marele beneficiu de a nu produce efecte adverse asupra organismului, putând fi utilizată și în cazul copiilor sau a femeilor însărcinate.

Investigații

Explorările ecografice sunt de mai multe tipuri, în funcție de regiunea ce urmează a fi vizualizată și de echipamentul folosit. Cu ajutorul ecografiei pot fi depistate diferite modificări în structura organelor, cum ar fi formațiunile tumorale sau bolile inflamatorii.

Imaginile sunt interpretate de către echipa noastră, formată din profesori universitari, conferențiari și medici de renume specializați în ecografie.
Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL dispune de mai multe aparate de ecografie la ambele locatii (Gheorgheni și Moților), cu ajutorul cărora se pot realiza ecografii:

Eco Doppler

Ecografia Doppler este un examen imagistic ecografic ce presupune măsurarea vitezei fluxului sangvin din artere și vene cu ajutorul ultrasunetelor. Acest tip de explorare se realizează la nivelul membrelor superioare și/sau inferioare, la nivelul cordului, abdomenului și al gâtului și determină cu ușurință cauzele afecțiunilor, chiar și în cazul bebelușilor. Nu are efecte adverse asupra organismului, de aceea poate fi utilizată și pentru femeile însărcinate.

Imaginile sunt interpretate de către echipa noastră, formată din profesori universitari, conferențiari și medici de renume specializați în ecografie. Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL dispune de un aparat Eco Doppler, cu ajutorul căruia se pot depista afecțiuni:
Totodata la Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL se pot realiza: