Tomografia Computerizată (CT) este o tehnică a imagisticii medicale care utilizează razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului.

În timpul investigației prin tomografie computerizată, pacientul este poziționat pe un pat glisant, iar scanner-ul CT trimite raze X prin zona corpului care este studiată.
Centrul Medico Chirurgical dispune de un nou Computer Tomograf model SOMATOM go.Up, marca Siemens Healthineers. Datorită acestui aparat de ultimă generaţie, durata de examinare este mai scurtă, iar iradierea este mai scăzută pentru pacienţi.

Totodată, cu ajutorul noului Computer Tomograf sunt oferite imagini de cea mai înaltă calitate, claritate şi precizie.

Prin intermediul acestui aparat performant de Tomografie Computerizată, echipa noastră medicală efectuează investigaţii eficiente şi sigure, iar pacienţii vor beneficia de cea mai bună îngrijire medicală.

Investigații

Greutatea corporală maximă admisă este de 120 kg. Pentru anumite patologii, la recomandarea medicului specialist și în urma unor analize medicale, se poate utiliza și substanță de contrast pentru a oferi detalii suplimentare în legatură cu procesul patologic.
Cu ajutorul acestui aparat modern Computer Tomograf se pot detecta leziuni: