Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnică a imagisticii medicale care utilizează câmpul magnetic puternic, undele radio și un computer pentru a produce imagini ale structurilor corpului.

Pacientul este introdus în aparat cu ajutorul unui pat mobil. Scanner-ul este format dintr-un tub înconjurat de un magnet circular de mari dimensiuni.

Investigații

Pentru anumite patologii, la recomandarea medicului și în urma unor analize medicale, se poate utiliza și substanță de contrast pentru a oferi detalii suplimentare în legatură cu procesul patologic.

Rezoluția imaginii produse de scanarea prin Rezonanță Magnetică Nucleară poate detecta schimbările structurilor din interiorul corpului încă din stadii incipiente.

Imaginile sunt interpretate de către echipa noastră, formată din profesori universitari, conferențiari și medici de renume specializați în RMN.
Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL dispune de un aparat ultra modern de Rezonanță Magnetică Nucleară marca General Electric, în vederea detectării leziunilor: