PROMOŢIE OCTOMBRIE- MAMOGRAFIE
Centrul Medico Chirurgical Interservisan v-a pregătit o promoție pentru mamografie în luna octombrie de la 350 lei la 300 lei.

PROMOŢIE OCTOMBRIE – ECOGRAFIE TIROIDIANĂ
Vă informăm că pacienţii care prezintă bilet de trimitere de la medicul de familie beneficiază pe langă consultul endocrinologic, de o reducere la ecografia tiroidiană de la 160 lei la 130 lei.

Depresia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Depresia este cea mai frecvent întâlnită tulburare mintală, care afectează aproximativ 1 din 20 de persoane, la un moment dat în timpul vieții. Se situează la nivel global între principalele cauze de dizabilitate, dar din nefericire doar un număr foarte mic de oameni care suferă de depresie ajung să ceară ajutorul unui psihiatru.

Datorită pandemiei SARS-CoV-2, populația a devenit mai susceptibilă la o stare de sănătate mintală precară, atât din cauza trecerii prin boală, cât și din cauza izolării, a nesiguranței viitorului sau abordării unui stil de viață din ce in ce mai nesănătos.

Un episod depresiv reprezintă o tulburare a dispoziției care influențează în mod negativ starea emoțională, întunecă gândirea şi produce dificultăți în desfășurarea activităților cotidiene. Se manifestă prin dispoziție tristă persistentă, pierderea intereselor și a plăcerii, oboseală permanentă, modificări ale apetitului alimentar, tulburări de somn, scăderea capacității de concentrare şi memorare, anxietate, iritabilitate, lipsă de speranță față de viitor, gânduri recurente despre moarte, care pot culmina în cazurile severe cu tentative de suicid.

Se asociază frecvent altor boli de tipul afecțiunilor neurologice, cardiovasculare, oncologice, endocrinologice, imunologice, metabolice, etc.

În cadrul episodului depresiv există risc crescut pentru consum în exces de alcool sau alte substanțe, cu rol de automedicație, cel afectat încercând să își amelioreze stările negative. Acest comportament are consecințe severe pe plan personal, familial, profesional, afectând relațiile cu cei din jur, sănătatea fizică și calitatea vieții.

Este important de știut că există speranță pentru a pune capăt depresiei. O abordare completă include modificări benefice aduse stilului de viață, tratament medicamentos şi intervenții psihoterapeutice. Rolul psihiatrului este de a implementa tratamentul cel mai eficient şi bine tolerat, individualizat nevoilor fiecărui pacient în parte. Obiectivul este ameliorarea simtomelor de depresie şi revenirea în cel mai scurt timp la nivelul anterior de funcționare. Este necesar ca tratamentul medicamentos să fie menținut timp de cel puțin 6 luni, cu scăderea progresivă a dozelor, sub monitorizarea atentă a medicului psihiatru, cu scopul de a minimaliza riscul declănșării unor episode depresive ulterioare.

Ieșirea din depresie este un proces complex la care participă în egală măsură psihiatrul, psihoterapeutul, pacientul şi familia acestuia, iar reușita depinde de cele mai multe ori de o bună comunicare între aceste părți.

La Clinica Interservisan pacientul beneficiază pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, de consultații gratuite şi tratament medicamentos compensat, precum şi de consiliere şi terapie suportivă.

Adrese
Interservisan Gheorgheni
Str. Nicolae Pascaly Nr. 5, Cluj-Napoca
Interservisan Moților
Str. Calea Moților Nr. 87, Cluj-Napoca
Novia Estetica
Str. Nicolae Pascaly Nr. 5, Cluj-Napoca
Centrul Medico Chirurgical Interservisan - Toate drepturile rezervate © 2021

Centrul Medico Chirurgical Interservisan vă urează Sărbători binecuvântate şi un Paşte Fericit alături de cei dragi!

Programul de Sărbători

30 Aprilie 2021 – Închis

1, 3 Mai 2021 – Închis

Centrul Medico Chirurgical Interservisan vă urează Sărbători binecuvântate şi un Paşte Fericit alături de cei dragi!

Programul de Sărbători

30 Aprilie 2021 – Închis

1, 3 Mai 2021 – Închis