PROMOŢIE NOIEMBRIE - MAMOGRAFIE
Centrul Medico Chirurgical Interservisan v-a pregătit o promoție pentru mamografie în luna noiembrie de la 350 lei la 300 lei.
PROMOŢIE NOIEMBRIE – ECOGRAFIE TIROIDIANĂ
Vă informăm că pacienţii care prezintă bilet de trimitere de la medicul de familie beneficiază pe langă consultul endocrinologic, de o reducere la ecografia tiroidiană de la 160 lei la 130 lei.
PROMOŢIE NOIEMBRIE – CERTIFICAT MEDICAL A5
Centrul Medico Chirurgical Interservisan vă informează că în luna noiembrie puteţi beneficia de o reducere la certificatul medical A5 de la 230 lei la 190 lei.
PROMOŢIE NOIEMBRIE – DOSAR PENTRU COMISIILE DE EXPERTIZĂ A CAPACITĂŢII DE MUNCĂ ŞI A PERSOANELOR CU HANDICAP
Vă informăm că pacienţii care prezintă bilet de trimitere de la medicul de familie beneficiază de o reducere la dosarul pentru comisiile de expertiză a capacităţii de muncă şi a persoanelor cu handicap de la 310 lei la 290 lei.

Obezitatea și supraponderea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Obezitatea și supraponderea reprezintă acumularea excesivă sau anormală de țesut gras, cu efecte dăunătoare asupra sănătății. Ele sunt clasificate de către Organizația Mondială a Sănătății folosind indicele de masă corporală (IMC) astfel:

  • Suprapondere – IMC între 25 kg/m2 si 25.9 kg/m2
  • Obezitate grad I – IMC între 30 kg/m2 si 34.9 kg/m2
  • Obezitate grad II – IMC între 35 kg/m2 si 39.9 kg/m2
  • Obezitate grad III (morbidă) – IMC peste 40 kg/m2

Această clasificare folosind indicele de masă corporală are însă unele limite pentru că poate încadra în aceeași categorie persoane având procente diferite de țesut adipos (de exemplu, un atlet poate avea IMC-ul peste 25 kg/m2, dar acest lucru poate să se datoreze unui procent mare de masă musculară și nu unui exces de țesut adipos).

Prevalența mondială a obezității s-a triplat din 1975 până în prezent. În 2016, 39 % din populația adultă a lumii era supraponderală și 13 % suferea de obezitate.

Cauza fundamentală a obezității este un dezechilibru energetic – între caloriile consumate și caloriile cheltuite. La nivel global, tendința este de creștere a consumului de alimente bogate în calorii (cu conținut ridicat de grăsime și zaharuri) și de scădere a activității fizice. În unele situații, obezitatea are cauze endocrine (afecțiuni hipotalamice sau hipofizare, hipotiroidism, Sindrom Cushing, Sindromul ovarelor micropolichistice, insulinorezistență, hipogonadism).

Supraponderea și obezitatea reprezintă un factor de risc major pentru numeroase boli cum ar fi bolile cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular), diabet zaharat de tip II, boli osteoarticulare, unele tipuri de cancer (endometrial, mamar, ovarian, prostatic, hepatic, colonic etc), infertilitate.

În cadrul Centrului Medico Chirurgical Interservisan puteți beneficia de consult endocrinologic (ce include cântărire, măsurarea circumferinței abdominale, calcularea IMC, precum și recomandarea unui set de analize adecvat). Ca noutate, aveți acum posibilitatea de măsurare a compoziției corporale cu ajutorul analizorului profesional TANITA, care folosește bioimpedanța pentru a determina procentul de țesut adipos respectiv masă musculară, atât la nivelul întregului organism, cât și pe segmente corporale.

Adrese
Interservisan Gheorgheni
Str. Nicolae Pascaly Nr. 5, Cluj-Napoca
Interservisan Moților
Str. Calea Moților Nr. 87, Cluj-Napoca
Novia Estetica
Str. Nicolae Pascaly Nr. 5, Cluj-Napoca
Centrul Medico Chirurgical Interservisan - Toate drepturile rezervate © 2022