MEDICI

Dr. Bocșa Delia Corina

Specializare

Medic Primar
Medic Primar

Doamna Dr. Bocşa Delia Corina este absolventă a Facultăţii de Medicină Generală, UMF Tg. Mureş, promoţia 1991. Este medic primar reumatolog si doctorand al UMF Cluj-Napoca.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în reumatologie, s-a preocupat de pregătirea continuă in acest domeniu, participând constant la cursuri de specialitate, congrese şi conferinte în ţară şi străinătate.

Un alt capitol important al pregătirii profesionale şi, care în timp, a devenit adevărată pasiune este ultrasonografia. A dobândit Competenţa în Ecografie generală şi Atestatul de Studii Complementare în Ecografia Aparatului Locomotor. Urmărind dezvoltarea profesională şi în acest domeniu a obţinut un Masterat în Ultrasonografie Clinică, a urmat cursuri de perfecţionare în ecografia musculoscheletală la Roma, Bologna si Viena. Din 2013 este cadru didactic asociat al UMF Cluj-Napoca, făcând parte din echipa de lectori ai Cursului postuniversitar pentru obţinerea Atestatului de Studii Complementare în „Ecografia Aparatului Locomotor”, iar din 2017 este EULAR Ultrasound Trainer in Rheumatology.

Este autor şi coautor al unor articole publicate în reviste cotate ISI şi coautor al cărţilor de ultrasonografie: „Aplicaţii ale ecografiei musculoscheletale în reumatologie”, „Ecografie musculoscheletală – semiologia normală şi patologică a structurilor musculoscheletale” şi „Ecografie musculoscheletală – aplicaţii clinice”.

Alte competenţe:

  • Evaluarea clinică în biomecanica piciorului şi metode de tratament cu orteze funcţionale
  • Certificare în osteodensitometrie

PROGRAMARE ONLINE

Dr. Bocșa Delia Corina