MEDICI

Conf. Univ. Dr. Crișan Sorin

Specializare

Medic Primar

Domnul Conferențiar Doctor Sorin Crișan este absolvent al Facultății de Medicină Generală a Institutului de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, promoția 1985. Din anul 1998, este medic primar de medicină internă și doctor în medicină, specializarea medicină internă. Din anul 2003 este Conferențiar la disciplina Medicala V a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Din anul 2020 este prodecan al Facultății de Medicină.

Domnul Conferențiar Doctor Sorin Crișan și-a adus contribuția la elaborarea a peste 20 de capitole de carte, 15 articole ISI și 20 de articole BDI. A fost prezent la peste 100 de manifestări științifice în țară și în străinătate. A fost coordonator sau colaborator la peste 80 de cursuri postuniversitare și workshop-uri.

Printre domeniile sale de interes se numără epidemiologia, diagnosticul clinic și ecografic, precum și tratamentul bolilor vasculare. Domnul Conferențiar Doctor Sorin Crișan, a efectuat de-a lungul carierei sale, câteva mii de ecografii Doppler arteriale (carotide, vertebrale, oftalmice, renale, peniene, artere ale membrelor superioare și inferioare) și venoase (la nivelul membrelor superioare și inferioare), manopere Doppler continuu (pentru obținerea indicelui de presiune sistolică gleznă-braț și penis-braț) și fotopletismografii la nivelul penisului și al degetelor (cu determinarea indicelui de presiune sistolică haluce-braț și haluce-medius).

PROGRAMARE ONLINE

Conf. Univ. Dr. Crișan Sorin