MEDICI

Sef Lucr. Dr. Dumitrașcu Dinu Iuliu

Specializare

Medic Specialist

Medic specialist în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Doctor în Științe Medicale și Sef Lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca.

Dr. Dinu Dumitrașcu efectuează operații de chirurgie estetică care includ: chirurgia sânului, chirurgie facială (rinoplastie, blefaroplastie, face lift, lipofeeling) chirurgie de remodelare corporală (lifting brațe, liposucție, abdominoplastie). Totodata realizează proceduri estetice minim invazive precum: injectarea de acid hialuronic, toxină botulinică, lifting cu fire, mezoterapie, terapie vampir.

A efectuat studiile de medicină la UMF “Iuliu Haţieganu”, în perioada 2000-2006 și și-a susținut lucrarea de licență pe o temă din chirurgia plastică facială.

În 2006 a obţinut prin concurs bursă doctorală la Catedra de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, UMF Cluj-Napoca, cu tematica intitulată “Transplantul de mână – Contribuţii clinice şi experimentale”.

După încheierea stagiului de doctorat a fost angajat ca rezident la “Clinica de chirurgia mâinii şi chirugie reconstructivă” a spitalului din Augsburg în perioada 2010-2012.

A participat la numeroase simpozioane şi congrese ştiinţifice și a urmat mai multe cursuri de pregătire și stagii de perfețcionare în domeniile tehnice de interes (chirurgie estetică, chirurgia sânului, rinoplastie, microchirurgie, chirugia mâinii) atât în țară, cât și în străinătate.

Are o prezenţă activă în cercetarea ştiinţifică şi a participat cu lucrări la mai multe manifestări ştiinţifice studenţeşti naţionale şi internaţionale (Freiburg, Viena, Cairo, Istanbul, Gdansk, Hawaii, Antalya, Barcelona, Nuremberg).

Lista lucrărilor ştiinţifice publicate în extenso cuprinde peste de 25 titluri, o carte și 9 capitole de carte.

Din februarie 2013 devine Asistent Universitar în cadrul catedrei de Anatomie şi Embriologie Umană a UMF Cluj-Napoca. Din 2017 ocupă funcția de Sef Lucrări la aceeași catedră.

Este membru al Societăţii Române de Chirurgia Mâinii, a Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania și a Societății Române de Anatomie.

PROGRAMARE ONLINE

Sef Lucr. Dr. Dumitrașcu Dinu Iuliu