MEDICI

Dr. Magan Marius Cătălin

Specializare

Medic Specialist

Dr. Magan Marius Cătălin, medic specialist neurochirurg a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Generală UMF “ I. Haţieganu “ Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în anul 2015. Încă din perioada facultăţii şi-a dedicat timpul extracurricular studiului neurochirurgiei, participând la numeroase cursuri şi conferinţe de specialitate, atât în ţară cât şi în străinătate. A făcut parte din programe de cercetare prin schimburi  internationale interuniversitare Egipt (2012), respectiv Mexic (2013) si a fost bursier în cadrul programului Erasmus în departamentul de Neurochirurgie al Spitalului Universitar Helsinki, Finlanda (2014).

A urmat programul de rezidenţiat în Neurochirugie, în Cluj-Napoca şi a promovat examenul de specialitate în anul 2021. Încă de la începutul rezidenţiatului a luat parte la congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale, organizate sub egida SRN, SeENS şi WFNS (Asociaţia Mondială de Neurochirurgie).

A urmat cursuri practice “Hands-On” de neurochirurgie endovasculară (Spitalul “Charite”, Berlin 2020) şi neurochirurgie craniană  (Lyon, Franta 2021)  organizate de EANS. De asemenea urmează programul european de  pregătire în Neurochirurgie sub egida EANS prin participarea la cursurile organizate la Ierusalim -Israel (Patologie vasculară -2019), Sarajevo -Bosnia şi Herţegovina (Patologie tumorală -2020) şi Limassol -Cipru (Chirurgie spinală-2022).

Totodată în anul 2019 a fost invitat să participe la Programul Internaţional de Neurochirurgie “Tiantan” Beijing, China, unde a avut ocazia să studieze timp de o luna managementul patologiilor rare neurochirurgicale în cel mai mare Centru Neurochirurgical din Asia, Spitalul “Tiantan” Beijing şi să participe la Congresul Internaţional de Neurochirurgie Endoscopică (2019).

Dr. Magan Marius Cătălin este membru în Societatea Română de Neurochirurgie (RSN),  Societatea SudEst Europeană de Neurochirurgie (SeENS) şi Asociaţia Societăţilor Europene de Neurochirurgie (EANS).

Are un interes deosebit pentru chirurgia spinală minim invazivă (MIS), tratamentul diformităţilor şi al tumorilor spinale, terapia durerii prin stimulare medulară, neuromodulare şi neurooncologie.

 

PROGRAMARE ONLINE

Dr. Magan Marius Cătălin