MEDICI

Dr. Roman Maria Patricia

Specializare

Medic Specialist

Dr. Maria Patricia Roman este medic specialist Obstetricӑ-Ginecologie și doctorand în cadrul Universitӑții de Medicinӑ și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca. De-a lungul pregӑtirii profesionale în cadrul Clinicii Universitare de Obstetricӑ-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, a efectuat intervenţii chirurgicale ginecologice, clasice sau minim invazive și a asistat nașteri pe cale vaginalӑ sau prin operație cezarianӑ. De asemenea, Dr. Roman a dobândit competenţa în ultrasonografie obstetricalӑ și ginecologicӑ.

Timp de un an, Dr. Roman a urmat o supraspecializare în Uroginecologie și Disfuncţii ale Planșeului Pelvin în cadrul Spitalului Universitar „Epsom & St Helier” din Londra, Marea Britanie, unde a dobândit o vastӑ experienţӑ clinicӑ în colaborare cu specialiști recunoscuţi în domeniu. Cu aceasta ocazie, a obținut o certificare internaționalӑ în urodinamicӑ oferitӑ de „International Continence Society”. Dr. Roman a publicat mai multe lucrӑri științifice în reviste cu vizibilitate internaționalӑ, majoritatea în domeniul uroginecologiei.

În prezent, Dr. Roman oferӑ asistențӑ medicalӑ pe parcursul sarcinii și la naștere, diagnostic și tratament de specialitate pentru afecţiuni ginecologice (fibrom uterin, chist ovarian, polip endometrial sau endocervical, etc.). În contextul supraspecializӑrii în uroginecologie, Dr. Roman oferӑ consultaţii și tratament individualizat pacientelor cu incontinenţӑ urinarӑ, vezicӑ urinarӑ hiperactivӑ, infecţii urinare recurente, sindrom dureros vezical, leziuni perineale apӑrute în urma nașterii pe cale vaginalӑ (laceraţii vaginale, perineale care cauzeazӑ durere cronicӑ), prolaps al organelor pelvine.

PROGRAMARE ONLINE

Dr. Roman Maria Patricia