Testare COVID-19 – rapid și eficient

Vă aducem la cunoștință că, în cadrul Centrului Medico Chirurgical Interservisan se pot efectua teste rapide COVID-19.

Testul rapid COVID-19 este un test calitativ, cromatografic pentru detectarea anticorpilor IgG și IgM la COVID-19 din sângele integral, ser sau plasmă. Acest test are douăa componente (zone de testare), o componentă IgG și o componentă IgM.

În cazul IgG POZITIV apar două linii colorate. O linie colorată ar trebui să se afle în regiunea liniei de control (C) și o altă linie ar trebui să fie în regiunea liniei IgG.

În cazul IgM POSITIV apar două linii colorate. O linie colorată ar trebui să apară întotdeauna în regiunea liniei de control (C) și o altă linie ar trebui să fie în regiunea liniei IgM.

În cazul IgG și IgM POSITIVE apar trei linii colorate. O linie colorată ar trebui să apară întotdeauna în regiunea liniei de control (C) și două linii de testare ar trebui să fie în regiunea liniei IgG și în regiunea liniei IgM.

Dacă rezultatul este NEGATIV apare o linie colorată în regiunea liniei de control (C). Nu apare nicio linie în regiunea IgG și în regiunea IgM.

Dacă rezultatul este INVALID linia de control nu apare în caseta de rezultate. Este posibil ca indicațiile să nu fi fost urmate corect sau să se fi deteriorat testul. Se recomandă retestarea probei.

Avantajele testelor rapide COVID-19 sunt:

  • Pot indica infecția în faza acută a bolii (în primele 7-8 zile de la apariția simptomelor)
  • Pot indica infecția și la persoane fără simptome, dacă infecția este activă
  • Oferă rezultate rapide
  • Sunt ușor de aplicat